Бих нарекла предложния вариант за бюджет за тази година гурме обяд,

...
Бих нарекла предложния вариант за бюджет за тази година гурме обяд,
Коментари Харесай

Везиева определя предложения бюджет като гурме обяд

" Бих нарекла предложния вариант за бюджет за тази година гурме обяд ", сподели Даниела Везиева, министър на стопанската система във второто служебно държавно управление на Стефан Янев и заместник-министър при второто държавно управление на Бойко Борисов, в интервю за аудиокаста на " Фокус " " Това е България “.

Според нея това, което следим в последните три години е отражение върху настоящия бюджет, а именно прерастването на пандемичната рецесия в енергийна, в ресурсна и в финансово ресурсна. Везиева изясни още, че всички страни от Европейския съюз и света като цяло са понесли мъчно пандемията, което е посочило, че страните са безпределно подвластни една от друга.

" Тази глобализация разпредели производството ", сподели Везиева и даде образец с производството на един преносим компютър, за което са нужни няколко страни, които да изработят съответните елементи.

" Пандемията наложи мораториум върху това и естествено стопанската система потегли в напълно друго русло. Не бива да забравяме, че по време на пандемията ресурсният капитал беше съвсем обезкървен, от една страна поради жертвите, които се реализираха като огромни цифри по време на пандемията, въпреки това поради намаляването на производството и безработицата, която се усили ", изясни бившият министър на стопанската система.

" Процесите, които се стекоха в последните три години дадоха своето отражение върху бюджетите на самите страни ", безапелационна бе тя и добави, че ние от 2020 година вървим в посока по-скоро на служебни кабинети в сравнение с постоянни и това ни пречи извънредно доста, тъй като нямаме дълготрайна тактика за развиване, нямаме дълготрайни политики, които да намерят своето отражение в финансовия проект.

" Бюджетът е един финансов проект, който на процедура извършва политиката, която постоянният кабинет задава. Служебният кабинет няма по какъв начин да направи такива политики, и ние сега работим с рамката заложена от постоянния кабинет 2022 година ", обясни Даниела Везиева. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР